GROOT IN KRAAMZORG | DE KRAAMPERIODE

De Kraamperiode

WAT KUN JE VAN MIJ VERWACHTEN

Een boodschap doen?

De hond even uitlaten?

Voor mij geen probleem...”

Alles is bespreekbaar

Bijzondere (kraam) Week

Voor mij staan moeder vader en kind altijd op 1! Jullie verwachtingen en wensen zijn leidend in deze bijzondere en hectische week.

RUST & REGELMAAT

De eerste week met een kindje is onwennig, vermoeiend en emotioneel. Ik ben er om voor jullie rust en regelmaat te creëren op een ontspannen manier. Sta klaar met raad en daad. Ik hou de gezondheid van jou en je kleintje nauwlettend in de gaten, en ga indien nodig in overleg met de verloskundige of lactatiekundige.

De begeleiding bij borst- en kunstvoeding vind ik belangrijk en neem hier alle tijd voor.  Indien nodig dan ben ik in het bezit van van een elektrische- en handkolf.

Extra aandacht voor gezin

Naast de zorg voor moeder en kind is gezond en gevarieerd eten in de kraamtijd erg belangrijk daarom zorg ik voor een gezond ontbijt, lunch en indien gewenst het warm eten in de avond. Een schoon opgeruimd huis is natuurlijk ook heerlijk en een goede hygiene hoort hier ook bij. Daarom voer ik dagelijks huishoudelijke taken uit zoals, stofzuigen afstoffen de badkamer en wc reinigen het kraambed verschonen en de zorg voor de dagelijkse was. 

GROTE BROER OF ZUS?

Krijgen jullie een 2e of misschien 3e kindje? Ook voor de andere kinderen in het gezin maak ik tijd. Voor hun is het ook een hele verandering. Het is belangrijk om de grote broer of zus bij de zorg betrekken. En een beetje extra aandacht kan geen kwaad, samen spelen/kleuren, even naar de speeltuin of cakjes bakken is natuurlijk ook erg gezellig.

De visite wordt ook niet vergeten natuurlijk, ik serveer koffie/thee en wat (zelfgemaakte?) lekkers erbij.