GROOT IN KRAAMZORG | DE KRAAMPERIODE

De Kraamperiode

WAT KUN JE VAN MIJ VERWACHTEN?

Een boodschap doen?

De hond even uitlaten?

Voor mij geen probleem!

Alles is bespreekbaar

Bijzondere (kraam)week

Voor mij staan ouders en kind altijd op één! Jullie verwachtingen en wensen zijn leidend in de bijzondere en hectische kraamweek.

RUST & REGELMAAT

De eerste week met een kindje is soms onwennig, vaak vermoeiend en altijd emotioneel. Tijdens deze intense periode ben ik er om op een ontspannen manier rust en regelmaat te creëren.

Zo sta ik klaar met raad en daad, hou ik de gezondheid van jou en je kleintje nauwlettend in de gaten en heb ik contact met de verloskundige of lactatiekundige.

De begeleiding bij borst- en kunstvoeding vind ik belangrijk. Ik neem hier dan ook alle tijd voor. Als het nodig is ben ik in het bezit van een elektrische kolf.

Extra aandacht voor het hele gezin

Gezond en gevarieerd eten is in de kraamtijd extra belangrijk. Daarom zorg ik voor een gezond ontbijt, maak ik een lekkere lunch en als je wilt kook ik een verse warme maaltijd voor de avond.
Daarnaast is een schoon opgeruimd huis is natuurlijk heerlijk en een goede hygiëne één van mijn prioriteiten. Stofzuigen, afstoffen, het reinigen van badkamer en toilet, het kraambed verschonen en de dagelijkse was: ik neem het allemaal van jullie over. 

Zo heb jij alle tijd om te rusten, je kindje te leren kennen en te genieten van deze bijzondere en intense dagen.

GROTE BROER OF ZUS?

Krijgen jullie een tweede of misschien derde kindje? Ook voor de andere kinderen in het gezin is een geboorte een hele verandering. Daarom maak ik extra tijd voor hen vrij. Ik betrek ze bij de zorg voor het kleintje en geef ze wat extra aandacht.

Samen spelen, kleuren, even naar de speeltuin of cakejes bakken; zo wordt de kraamweek ook voor grote broer en zus een feestelijke tijd.

Krijg je kraamvisite? Terwijl jij je kleintje showt en rustig bijpraat, serveer ik koffie, thee en wat (zelfgemaakt) lekkers.

 

 

COVID 19

De kraamperiode is een bijzondere week waarin je graag je familie en vrienden om je heen hebt. Echter is de situatie nu niet zo normaal als we gewend zijn. Zolang we door het coronavirus extra op de gezondheid van elkaar en onszelf moeten letten, is de kraamzorg daarop aangepast. Ik moet je helaas vragen om tijdens mijn aanwezigheid als kraamverzorgende GEEN kraamvisite te laten komen. Hou daarbuiten de ‘kring’ nog even klein en neem de maatregelen in acht. Laat de baby niet door iedereen vasthouden.

Dit is een moeilijk besluit en absoluut niet leuk. Maar het is wel veiliger voor jullie, de baby en ons als kraamverzorgenden. Ik hoop dat je hier begrip voor hebt en de adviezen van het RIVM wilt opvolgen.