groot in kraamzorg | werkwijze

WERKWIJZE | AANMELDEN | VERGOEDINGEN KRAAMZORG | ALTIJD KRAAMZORG

Werkwijze Kraamzorg

Vergoeding Kraamzorg

“Iedere kraamvrouw in Nederland

heeft recht op kraamzorg.”

49 uur krAAMZORG

Vergoeding Kraamzorg

Iedere kraamvrouw in Nederland heeft recht op kraamzorg. Het zit in het basispakket van alle zorgverzekeringen. Particuliere kraamzorg is dus nooit duurder dan kraamzorg via een kraambureau! In het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) is vastgelegd dat iedere kraamvrouw recht heeft op 49 uur kraamzorg als zij borstvoeding geeft en 45 uur als de baby kunstvoeding krijgt.

EXTRA KRAAMZORG?

Voor ieder uur kraamzorg wordt een wettelijke bijdrage van €4,50 gevraagd je verzekering vergoed afhankelijk van je pakket deze eigen bijdrage en geeft zelfs extra zorguren als je een aanvullend pakket hebt. Het is daarom erg belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te lezen of contact op te nemen met de zorgverzekeraar. Zo voorkom je dat je achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan.

BEVALLEN IN HET ZIEKENHUIS

Soms komt het voor dat je  na de bevalling in het ziekenhuis moet blijven. Is dit het geval, dan wordt voor iedere dag extra in het ziekenhuis 6 uur op het totaal in mindering gebracht. Als het nodig is, kan de verloskundige extra zorguren/dagen bij indiceren tot en met de 10e dag.

Werkwijze & Aanmelding

Aanmelden kan via de website van kraamzorgPartners of door het contactformulier in te vullen. Dit kan al vanaf 8 wkn zwangerschap, ik  neem zo spoedig mogelijk contact met je op. We plannen een kennismakingsgesprek in om jouw wensen rondom bevalling en kraamtijd te bespreken. Rond 34 weken in je zwangerschap neem ik nogmaals telefonisch contact met je op om het en ander nog even door te nemen. Tijdens je zwangerschap kan je altijd contact met me opnemen voor vragen.

 
TIJDENS DE BEVALLING

Indien van toepassing assisteer ik de verloskundige tijdens jouw bevalling. En anders kom ik zo snel mogelijk zodra jullie uit het ziekenhuis komen, dit kan s’avonds zijn maar natuurlijk ook s’nachts. Is het jullie eerste kindje dan kom ik 24 uur per dag naar jullie toe voor de opstart. Bij een 2e of 3e kindje kan ik jullie s’avonds en s’nachts eventueel telefonisch instructies geven.

 
ALTIJD KRAAMZORG

We streven er natuurlijk  ten alle tijden naar dat ik jullie kraamverzorgende word maar geboortes zijn nu eenmaal niet te plannen en daarnaast kan het voorkomen dat ik door omstandigheden niet kan werken.

Gelukkig is daar een oplossing voor! Samen met nog een aantal kraamverzorgenden vormen wij KraamzorgPartners wij staan voor elkaar klaar als dat nodig is. Zo bent u altijd verzekerd van goede kraamzorg. Tevens sta ik ingeschreven bij kraamzorg 1op1 die contracten heeft met alle zorgverzekeraars.

Aanmelden Kraamzorg