werkwijze

Aanmelden & contact

Groot in Kraamzorg is gevestigd in Midwoud. De regio waarin ik de zorg bied, is 20 kilometer rondom Midwoud. Woon je verder weg en wil je van mijn diensten gebruikmaken? Andere woonplaatsen zijn altijd bespreekbaar.

Het is verstandig om je in de eerste 10 weken van je zwangerschap telefonisch of via het contactformulier aan te melden om te horen of ik de zorg kan doen. We plannen dan een kennismakingsgesprek in om jouw wensen rondom bevalling en kraamtijd te bespreken. Deze vind plaats na je termijn echo, zodat we ook de juiste uitgerekende datum weten. Mocht deze datum erg afwijken van jou 1e berekening kan het zijn dat het niet gaat lukken met mijn planning, samen kijken we dan naar een goede oplossing!

Rond 34 weken in je zwangerschap neem ik nogmaals telefonisch contact met je op om het één en ander nog even door te nemen. Tijdens je zwangerschap kan je altijd bellen, appen of mailen als je nog vragen hebt. 

informatie kraamzorg

Hoe is de kraamzorg in Nederland geregeld? Wat kost het? Stel dat mijn bevalling toch eerder is dan gepland?

Kunnen we van te voren kennismaken en hoe moet ik mij inschrijven. Klik op de tabs voor al je vragen & antwoorden.

In Nederland is kraamzorg een basisvoorziening: Iedere vrouw die gaat bevallen heeft hier recht op. In het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) is vastgelegd dat iedere kraamvrouw aanspraak kan maken op minimaal 24 uur kraamzorg. Hoeveel uur kraamzorg er nodig is wordt bepaald door de kraamverzorgster en hangt af van verschillende factoren. In drukke tijden schaal ik af naar noodzakelijke kraamzorguren zodat ik ook zorg kan geven aan andere gezinnen die het hard nodig hebben. Je partner of mantelzorger kan de huishoudelijke taken dan op zich nemen. Zorg op maat dus. De kosten voor kraamzorg vallen niet onder het eigen risico

Kies je voor Groot in Kraamzorg? Dan streef ik er natuurlijk ten alle tijden naar dat ik jullie kraamverzorgende word. Maar geboortes zijn nu eenmaal lastig te plannen en het kan voorkomen dat jouw bevalling overlapt met de kraamperiode van een ander gezin dat ik begeleid. Gelukkig is daar een oplossing voor!

KRAAMZORGPARTNERS

Samen met nog een aantal kraamverzorgenden vormen wij KraamzorgPartners. Wij staan voor jou en elkaar klaar als dat nodig is. Zo combineren we de persoonlijke benadering van zelfstandige kraamzorg met de garantie dat je altijd verzekerd bent van goede begeleiding.

Heb je interesse om jullie kraamweek door mij te laten verzorgen? Super! Laten we afspreken om kennis te maken. Meld je telefonisch aan via 06-23670990 of laat een berichtje achter via het contactformulier dan neem ik contact op voor het inplannen van een kennismaingsgesprek. Mocht ik geen ruimte hebben in mijn planning kan ik je doorverwijzen naar een van mijn collega’s.

 

Wanneer wij elkaar hebben gesproken en overeen zijn gekomen dat ik voor jullie de kraamzorg ga uitvoeren, vul dan het onderstaande inschrijformulier in.

 

vergoeding kraamzorg

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heb je de vrije keuze voor kraamzorg en dus de mogelijkheid te kiezen voor je eigen kraamverzorgende, vergoed door je zorgverzekering! Particuliere kraamzorg is dus nooit duurder dan kraamzorg via een kraambureau.

Vaak proberen zorgverzekeraars je onder te brengen bij door hen gecontracteerde organisaties, maar je hebt altijd de mogelijkheid te kiezen voor een zelfstandig kraamverzorgende.Neem gerust even contact met mij op als je vragen hebt over je vergoeding.

EXTRA KRAAMZORG?

Voor ieder uur kraamzorg wordt een wettelijke bijdrage van €5,10 (2024) gevraagd. Je verzekering vergoedt afhankelijk van je pakket deze eigen bijdrage en geeft zelfs extra zorguren als je een aanvullend pakket hebt. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te lezen of contact op te nemen met de zorgverzekeraar. Zo voorkom je dat je achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan.

Bij de zorgverzekeraar kun je aangeven dat je zorg ontvangt van Groot in Kraamzorg, aangesloten bij de Coöperatie Kraamzorggroep (AGB-code 33-006333).

Kijk voor een overzicht van alle verzekeringen op de zorgwijzer.

TIJDENS DE BEVALLING

voor partus assistentie 24/7 bereikbaar......

Indien van toepassing assisteer ik de verloskundige tijdens jouw bevalling. Hiervoor sta ik 24 uur per dag stand-by. En anders kom ik zo snel mogelijk zodra jullie uit het ziekenhuis komen. Dit kan ‘s avonds zijn, maar natuurlijk ook ’s nachts. Bij de geboorte van een eerste kindje ben ik 24 uur per dag beschikbaar om naar jullie toe te komen voor de opstart. Bij een tweede of derde kindje kan ik jullie ‘s avonds en ‘s nachts eventueel telefonisch instructies geven. Zo ben ik steeds beschikbaar om die eerste, soms spannende momenten met je kindje (op de achtergrond) te begeleiden

BEVALLEN IN HET ZIEKENHUIS

Soms komt het voor dat je na de bevalling in het ziekenhuis moet blijven. In dit geval wordt voor iedere dag extra in het ziekenhuis 6 uur op het totaal aantal uren kraamzorg in mindering gebracht.

Als het nodig is dan kan ik in overleg met de verloskundige, in de kraamweek extra uren indiceren. Bijvoorbeeld als je nog niet goed herstelt van de bevalling, als de borstvoeding moeizaam verloopt of als er door andere factoren extra zorg nodig is.