kraamperiode

wat kun je verwachten?

“Een wasje draaien? De prettigste kolf voor je uitzoeken? Voor mij geen probleem!”

alles is bespreekbaar

Voor mij staan ouders en kind altijd op één! Jullie verwachtingen en wensen zijn leidend.

Een bijzondere kraamweek

Rust & Regelmaat

De eerste week met een kindje is soms onwennig, vaak vermoeiend en altijd emotioneel. Tijdens deze intense periode ben ik er om op een ontspannen manier rust en regelmaat te creëren.

Zo sta ik klaar met raad en daad, hou ik de gezondheid van jou en je kleintje nauwlettend in de gaten en heb ik contact met de verloskundige of lactatiekundige.

De begeleiding bij borst- en kunstvoeding vind ik belangrijk. Ik neem hier dan ook alle tijd voor. Als het nodig is ben ik in het bezit van een elektrische kolf.

Aandacht voor hele gezin

Gezond en gevarieerd eten is in de kraamtijd extra belangrijk. Daarom zorg ik voor een gezond ontbijt, maak ik een lekkere lunch en als er tijd voor is kook ik een verse warme maaltijd voor de avond.

Daarnaast is een schoon opgeruimd huis is natuurlijk heerlijk en een goede hygiëne één van mijn prioriteiten. Stofzuigen, afstoffen, het reinigen van badkamer en toilet, het kraambed verschonen en de dagelijkse was: ik neem het allemaal van jullie over. (Als het druk is met geboortes ben ik genoodzaakt om bovenstaande taken te verzuimen om zo tijd te maken voor andere gezinnen die ook kraamzorg nodig hebben)

Zo heb jij alle tijd om te rusten, je kindje te leren kennen en te genieten van deze bijzondere en intense dagen.

Grote broer of zus?

Krijgen jullie een tweede of misschien derde kindje? Ook voor de andere kinderen in het gezin is een geboorte een hele verandering. Daarom maak ik extra tijd voor hen vrij. Ik betrek ze bij de zorg voor het kleintje en geef ze wat extra aandacht.

Samen spelen, kleuren, even naar de speeltuin of cakejes bakken; zo wordt de kraamweek ook voor grote broer en zus een feestelijke tijd.