DE BABYHUID

Kruip eens in de huid van een baby. Dan weet je wat zo’n kleine voelt. En hoe vervelend dat kan zijn, juist als het velletje pijn doet. Hebben baby’s na de geboorte nog een laagje huidsmeer (vernix) dat beschermt, na enkele dagen verdwijnt deze laag.

KWETSBAAR & GEVOELIGE HUID

Baby’s hebben dan een gevoelige en kwetsbare huid die erg vatbaar is voor infecties, luieruitslag en schimmels. Ze missen de bescherming die een volwassene wèl heeft.

Bij een pasgeboren baby moet die afweer nog opgebouwd worden. Zeker in het prille begin. Die beschermende laag heet de zuurmantel.Deze flinterdunne “jas” beschermt het huidje tegen uitdroging, irritatie en infecties. Maar hoe kun je deze bescherming het beste helpen ontwikkelen? Door reinigings- en verzorgingsproducten te gebruiken die afgestemd zijn op de natuurlijke zuurmantel van de huid.

IRRITATIE

Er zijn tal van merken op de markt die huidverzorging verkopen die bedoeld is voor de huid van een baby. Niet elke product is even geschikt als de ander, maar waar moet je nou op letten? Het is belangrijk dat het product de huid niet irriteert. Dit gaat bij een babyhuidje vrij gemakkelijk, aangezien deze nog geen cosmetica gewend is. Let erop dat de producten op natuurlijke basis zijn. 

Vermijd producten met een lange ingrediëntenlijst en onnodige stoffen, zoals een hoog percentage parfum. Je herkent deze producten aan parfum, perfume of fragrance op de ingrediëntenlijst. 

GEEN PARABENEN

Ook parabenen kan je beter vermijden in de verzorgingsproducten. Dit zijn conserveermiddelen, die op lange termijn voor schade kunnen zorgen. Wat deze schade precies is, dat is nog niet helemaal bekend. Reden genoeg om extra voorzichtig te zijn hiermee! Ook minerale oliën, zoals paraffine (paraffinum liquidum) en vaseline (petrolatum) zijn ingrediënten die je liever niet terugziet in de lijst. Deze kunnen een verslavende werking hebben op de huid, doordat deze wordt afgesloten en blijft denken dat natuurlijke vetproductie en hydratatie niet meer nodig is. De huid kan hierdoor uitdrogen, wanneer wordt gestopt met het gebruik van de minerale oliën in de huidverzorging. 

Ook moet je oppassen met uitdrogende alcoholen. Kijk op de ingrediëntenlijst of alcohol denat., SD alcohol, ethanol, methanol, ethyl alcohol en isopropyl alcohol niet in het product voorkomen, deze drogen uit en iriiteren. Vette alcoholen zoals cetyl alcohol, cetearyl alcohol, stearyl alcohol en lanoli kunnen geen kwaad. Deze hoef je dus niet te vermijden in de producten. Wasmiddel kan ook een negatieve invloed hebben op de babyhuid. De producten van Incia en Attitude zijn zeker een aanrader.

Veilige producten voor je kindje zijn van de volgende merken:

Wist je dat luiers ook schadelijke chemicalien kunnen bevatten?

Langdurige bloodstelling kan bijdrage aan allergische reacties maar ook aan hormoonverstoring en vruchtbaarheidsproblemen. Liever wegwerpluiers zonder chemicalien gebruiken voor je kindje?
Kijk dan eens naar de volgende merken:
Tidoo Nature
Bamboo nature
Eco By Naty
Etos puur en zacht