Marlies neemt zorgen bij je weg om zo veel mogelijk als gezin te kunnen genieten van de kraamperiode. Ze is een vrolijke noot in huis en ook een serieuze steun en toeverlaat. Zowel voor als na de kraamweek verliep de communicatie (Whatsapp) soepel en laagdrempelig. Marlies pakte (na mijn ziekenhuisbevalling) direct de 'flow' in ons huis op. Ze kwam aan met een schaal zelfgebakken cupcakes met roze-witte muisjes. Afspraken waren snel gemaakt en zij kwam deze goed na.

Wij wilden vooral dat Marlies veel tijd investeerde in "moeder-en-kind-tijd", en andere zaken kwamen daarmee (voor ons) op een lager pitje. Desalniettemin zorgde Marlies ervoor dat er elke dag werd gestofzuigd, de wc en badkamer werden schoongemaakt, de was werd weggewerkt, en als het nodig was, liet ze de honden uit. Ook heeft Marlies een heerlijke preitaart voor ons klaargemaakt. Vaker koken was niet nodig, maar anders had ze met liefde vaker wat voor ons klaargezet.

Elke dag maakte ze heerlijke fruitcreaties, aan niets ontbrak het ons. Marlies zag erop toe dat ik mijn rust pakte (en dat was in mijn geval ook wel nodig, daar ik een beetje koppig ben en me soms beter voelde dan ik was). Als het moederschap, zaken die niet meteen goed gingen of de kraamtranen onbedwingbaar waren, was Marlies een rots in de branding en liet ze mij inzien hoe goed ik bezig was. Marlies heeft veel kennis in huis en weet de wegen naar de specialisten, ondanks haar grote werkgebied. Toen onze dochter bijvoorbeeld ineens niet meer aan de borst wilde, terwijl ze dat wel kon, heeft Marlies direct contact gezocht met een lactatiekundige en een consult geregeld. Door alle inspanning van Marlies konden we volop genieten van onze kleine meid en de kraamperiode. Marlies je bent een echte topper!
januari 2019
1e kindje
review

kraamtijd | kraamperiode