OMEGA 3

Omega-3 is super belangrijk tijdens alle processen van zwanger worden maar ook in de periode daarna en bij het geven van borstvoeding. Omega-6 heeft een ontstekingsbevorderende werking. Het verhardt de celmembranen van elke cel, dus ook de membranen van ei- en zaadcellen, waardoor deze niet meer in goede conditie zijn. Omega-3 zorgt ervoor dat celmembranen weer soepel en doorlaatbaar worden. Dit verbetert de kwaliteit van de ei- en de zaadcellen, zorgt ervoor dat de hormoonfuncties verbeteren en de spermacellen beter de eicellen kunnen bevruchten. Best logisch, toch?

HET BELANG VAN GEZONDE ZAAD- EN EICELLEN
DHA is onder andere onmisbaar voor een goede ontwikkeling van het brein. EPA is onder andere goed voor de stemming en het gedrag. Tevens is DHA ook erg belangrijk voor de gezondheid van eicellen en zaadcellen. Wanneer de concentratie DHA te laag is in het lichaam, vervangt cholesterol de vetzuren in de celmembraan van de eicellen en zaadcellen en dat verhindert een goede rijping van deze cellen. Wanneer je meer essentiële vetzuren aan voeding toevoegt, of door middel van een supplement (zuivere omega-3 olie) zullen de ei- en de zaadcellen beweeglijker, sterker en gezonder zijn. Dit verhoogt de kans op een succesvolle bevruchting

VOORBEREIDING & ZWANGERSCHAP

Tijdens de zwangerschap én de periode daarna vraagt het lichaam veel onverzadigde vetzuren. Het lichaam aanvullen met omega-3 vetzuren heeft daarom een groot voordeel. Zo optimaliseer je jouw vruchtbaarheid en bouw je een reservevoorraad vetzuren op. DHA vetzuren worden namelijk in het lichaam opgeslagen. Zo kun je tijdens de zwangerschap en eventuele borstvoedingsperiode genoeg essentiële omega-3 vetzuren doorgeven aan je kindje, die het nodig heeft voor de ontwikkeling en groei van de hersenen.

Uit onderzoek is gebleken dat een tekort aan omega-3 vetzuren het risico op zwangerschapsdementie of postnatale depressie verhoogd. Hoe hoger jouw concentratie DHA vóór de zwangerschap is, hoe gunstiger dit is voor je kindje.

Start daarom voor de zwangerschap al met het verhogen van de omega-3 vetzuren in je voedingspatroon of door aanvullende suppletie.

WAAROM IS VLOEIBAAR BETER DAN EEN CAPSULE?

Visolie in capsules is een sterk geraffineerd product. Hierdoor werkt het minder goed. Om een goede capsule te maken moeten er antioxidanten aan de visolie worden toegevoegd. Sommige fabrikanten voegen bijvoorbeeld vit e toe, maar nietalle fabrikanten doen dit. Als visolie geen antioxidanten bevat, is de kans groot dat de visolie geoxideerd is en dus ranzig

Door contact met zuurstof worden de omega -3 vetzuren aangetast en worden ze ranzig. Geoxideerde visolie herken je aan de veize vislucht en de vieze visboeren. Verse goede visolie is reukloos. Visolie capsules van de bekende drogisterijen in nemen heeft dus weinig zin….

Staat de vloeibare vorm van visolie je erg tegen? Dan bestaat er nog omega-3 uit algen! In capsule vorm. In een hoge dosering van 500 mg per capsule en super kwaliteit. Te bestellen bij deze webshop: www.puurenfit.nl

Waarom omega-3 van Eqology?

De kabeljauw wordt gevangen in de meest koude en schoonste zeeën Er zit geen vis smaak of geur aan het product (geoxideerde vis ruikt naar vis. Boert vies op etc).
1. Fullspectrum visolie (alle vetzuren van de vis zitten er in)
2. Duurzaam
3. Antioxidanten aan toegevoegd (vrije radicalen, immuunsysteem)
4. Laagste totox-waarde & Hoog gedoseerd
5. Super vers (binnen 6 weken vanaf dat de vis gevangen wordt en dat klant de olie in huis heeft)
6. Gebruik gemaakt van verloren biomassa horeca/supermarkten