groot in kraamzorg | reviews

kraamperiode | kraamfeest | kraambed | kraamzorg | kraamvrouw |

Reviews

Mike & Diana

Lieve Marlies,

Bedankt voor al jouw goede zorgen tijdens de kraamweek van onze Mathias. Je hebt ons echt ontzorgt en verwend met heerlijke gerechten en fruit-traktaties. Maar vooral heb je je kennis gedeeld om ons kind zo goed mogelijk te verzorgen en ons van heel veel dingen bewust gemaakt zodat wij met deze inzichten weer verder kunnen.

Liefs Mike, Diana,Danian en Mathias
April 2022
2e kindje

Jeroen & Kelly

Lieve Marlies

Woorden Kunnen niet beschrijven hoe blij we met je zijn geweest deze afgelopen week. Je bent onze rots in de branding geweest in deze vooral nieuwe en ook wel spannende week. Je stond ons bij met raad en daad, we mochten van je leren en gaf ons het vertrouwen dat we dit kunnen samen met Juna. Jij bent de kanjer die wij nodig hadden na ons ontslag uit het ziekenhuis. Heel erg bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt! We zullen je gaan missen, maar weten door het vertrouwen dat je ons gaf dat we het nu zelf gaan redden.

Heel veel liefs,

Jeroen, Kelly en Juna
April 2022
1e kindje

Bryan en Manouk

Lieve Marlies

Super Bedankt weer voor de gezelige en ontspannen kraamweek. We hebben een fijne opstart gehad met ons gezin. Geniet lekker van de fruitmand, en de m&m's 🙂

Liefs Bryan, Manouk Fayen en Stenn
Februari 2022
2e kindje

Costas & Maria

Lieve Marlies,

We are very grateful that we had Marlies through the first week as first time parents. Her help and guidance was valuable. She took care of us and helped us get through some difficulties that came up always with a smile and positive energy. She was kind and patient enough to speak the whole week english with us because she understood it was a challenging time for us as foreigners to practice our dutch at that time. The house was sparkling clean and she made us some delicious and colourful dishes and smoothies for lunch. I could tell that the baby felt really nice and secure with her. As we told her many times, it felt like having Mary Poppins in our house for a week. We really hope if we have the chance to have a second child that she will be available to be with us again.
December 2021
1e kindje

Bart & Rianne

Marlies

Enorm Bedankt voor je super goede zorgen afgelopen week! We zijn enorm blij met je tips, heerlijke nuchtere blik, maar enorm warm voor ons en Rianne en Jens in het bijzonder. Nu je volgende gezin al weer en daarna heb je weer even tijd voor jezelf.

Groetjes Bart , Rianne Lois en Jens
Februari 2022
2e kindje

Jeroen & Dymphy

Lieve Marlies

Wat ben jij een topper! Dankjewel voor deze mooie, ontspannende en leerzame kraamtijd. We hebben super veel van je geleerd en we zijn super goed verzorgd (de middag tukjes bevielen goed 🙂 ) Nogmaals dankjewel!

Liefs, Jeroen, Dymphy en Damae
December 2021
1e kindje

Steve & Kelly

Lieve Marlies,

Wij willen je ontzettend bedanken voor onze heerlijke kraamweek, als onervaren ouders hebben wij een hoop mogen leren van je. Je was altijd enthousiast en gezellig alles was bespreekbaar van dingen over ons kindje tot dingen in privé omstandigheden. Wij hebben hier erg van genoten en zullen je zeker aanraden bij vrienden en vriendinnen die ons nog volgen met een kindje. Heel erg bedankt.

Veel liefs Steve, Kelly & Rosie
November 2021
1e kindje

Frank & Sandy

Ook bij onze tweede dochter Marley mochten wij Marlies weer ontvangen in onze kraamweek. Wat een gezellige week hebben we beleefd. Marlies is zeer alert op moeder én kind. Beide houdt ze nauwlettend in de gaten. Ze zorgde ervoor dat ik voldoende bedrust hield en daardoor zo goed mogelijk de tijd en rust had om te herstellen. Ondertussen werd ik voorzien van theetjes, smoothies, lunch en nog veel meer. De baby dronk bij ons in de kraamweek nog erg rommelig (kunstvoeding) en ook hiervoor werden allerlei oplossingen aangedragen. Marlies nam zelfs flesjes mee van thuis om te proberen. Elke dag bekeken we weer hoe we vooruitgang konden boeken in het aantal mililiters. Aan het einde van de week zat Marley's gewicht in een stijgende lijn. M'n partner heeft het wederom als gezellige week ervaren, mede door de hollandse nuchterheid en droge humor over en weer. Als dan ook nog eens het huishouden bij blijft en er elke avond een lekkere schotel in de oven kan worden geschoven, zijn wij méér dan tevreden.

Marlies, bedankt!
December 2021
2e kindje

Stefan & Sanne

Lieve Marlies
Ontzettend bedankt voor alle hulp, gezelligheid en verwennerij!
Zonder jou hadden we nooit zo'n mooie kraamweek gehad.
Al jouw tips als kraamverzorgster en moeder zullen we zeker meenemen, en volgende keer bellen we je graag weer!

Liefs Stefan, Sanne en Noi
Oktober 2021
1e kindje

Bas & Nathalie

Lieve Marlies,

Zoals de kaart al zegt ben je goud waard. Harstikke bedankt voor al je zorg en inzet, we gaan je missen. Het was zeer prettig om je in huis te hebben, een gezelige ongedwongen sfeer waarin we heel veel hebben geleerd.

Dikke kus Bas, Nathalie en Jim
November 2021
1e kindje

Meike & Teun

Hey Marlies!

Onze zoon Joes werd geboren in het ziekenhuis. Toen wij na twee nachten weer naar huis mochten, stond Marlies meteen bij ons op de stoep mét cupcakes! Zij stond meteen 'aan' en hielp ons met het opstarten. Daarna volgde een ontzettend fijne kraamtijd, waarbij Marlies onze rots in de branding was. Ze zorgde enorm goed voor Joes en mij en ook mijn vriend kon rekenen op de nodige (onder)steun(ing). Daarnaast ging zij als een wervelwind door het huishouden en hield alle gegevens van Joes en mijzelf goed en inzichtelijk bij. Iedere ochtend was het weer een verademing als zij met ons de afgelopen nacht en komende dag doorsprak. Haar humor heeft mij door de lastige momentjes geholpen en alleen al de aanblik van haar prachtig klaargemaakte ontbijtjes maakte me vrolijk. Dankzij Marlies kijken wij terug op een fijne start!
Maart 2021
1e kindje

Remon & Jessie

Lieve Marlies,

Wat waren we blij met jouw hulp in de kraamweek van onze eerste zoon Ace. Je straalde rust en zekerheid uit; iets wat ons door die eerste cruciale week heen hielp. Met alle vragen konden we bij je terecht en je gaf altijd eerlijk en kundig antwoord. Ontzettend bedankt voor al je zorg, tips en goede gesprekken. We zullen de gezelligheid zeker missen. De fruitsapjes zullen nooit meer hetzelfde zijn.

Lieve groetjes, Ray, Jessie en Ace
Januari 2021
1e kindje

Bryan & Manouk

Lieve Marlies,

Heel erg bedankt voor de afgelopen kraamweek. We zijn blij dat je de week vol hebt kunnen maken bij ons gezin. Wij hebben het als heel prettig ervaren en zullen je aan iedereen aanraden. We konden lekker onszelf zijn. Bedankt voor je hulp tijdens deze eerste week met Fayen. En je hulp en ondersteuning bij de borstvoeding!

Liefs Bryan, Manouk en Fayen
September 2020
1e kindje

Mike & Kimberly

Lieve Marlies,

Bedankt voor de gezellige kraamweek. We zijn erg blij met jou geweest. Onwijs bedankt voor je goede zorgen voor ons alle 4. En de goede en fijne start die we vorige keer niet hebben gehad. Ik ben erg blij hoe alles is verlopen en kon het voor mij gevoel goed loslaten en genieten!

Lieve groetjes Mike, Kimberley en Mirte
Juli 2020
2e kindje

Paul & Linda

Lieve Marlies

Nog vrij laat in mijn zwangerschap kwamen wij met elkaar in contact. Je kwam gelijk prettig over, ondanks dat ons eerste contact via beeldbellen was. Eenmaal bevallen kwam je bij ons in huis. Een vreemde over de vloer kan soms best wennen zijn. Bij jou voelde ik (en Paul ook) me gelijk op mijn gemak. Je bent nuchter, duidelijk, lief en 'normaal'. Je was aanwezig maar toch ook niet. Heel relaxed! Ik heb ontzettend genoten van afgelopen week! En ben heel dankbaar dat ik dit deze keer heb mogen meemaken. Mede dankzij jou heb ik een fantastische kraamweek gehad! Ik zal jou, al je hulp en heerlijke sapjes, fruitfeestjes en avondeten missen de komende tijd. Super bedankt voor alles.

Veel liefs van Linda, Paul, Liz en Puck
20200803_191832
juli 2020
2e kindje

Dick & Denise

Lieve Marlies,

Mede dankzij jou hebben wij na onze turbulente start nog fijne kraamdagen kunnen hebben. Je hebt ons allemaal fantastisch verzorgd, tips gegeven, geholpen, borstvoedings-bootcamp gegeven ;). Heerlijk eten bereid, goede gesprekken en gelachen. Het voelde vertrouwd om jou in huis te hebben in deze mooie periode. Wij zijn trots op onszelf en op onze mooie, stoere Lev. Hier heb jij zeker aan bijgedragen, aan ons vertrouwen. Dus bij deze een dikke dank je wel!

Heel veel liefs en een dikke knuffel van Lev, Dick & Denise
20200514_164550
mei 2020
1e kindje

Wout & Anneloes

Lieve Marlies!

Afgelopen week ben je bij ons wezen kramen voor de tweede keer. Het waren 2 totaal verschillende kraamweken. De ene kraamweek was pittig, omdat ons zoontje zoveel moest huilen. De laatste was gelukkig wat relaxter.. In beide weken wist je goed aan te sluiten bij de behoeftes van ons als gezin. Je bent bekwaam, gezellig, harde werker, open, hebt een vlotte West-Friese babbel, kan erg lekker(!!) en gezond (!!) koken, creatieve fruithapjes en cupcakes maken en je bent bereid om een stap extra te zetten. Je proeft bij jou de liefde en de passie voor het vak dubbel en dwars. Ons zoontje werd in de kraamweek twee jaar. Je hebt ons geholpen een waanzinnige taart te versieren om nooit meer te vergeten! Je krijgt van ons een dikke 10! Heel veel liefs,

Wout, Anneloes, Eli en Tala
April 2020
2e kindje

Pieter & Marlies

Lieve Marlies,

Vandaag alweer de laatste dag dat je er bent! We gaan je missen! Je lekkere verwennerijtjes: ontbijtjes, smoothies en avondeten. Maar ook de gezellige ochtendgesprekken en rituelen. De goede adviezen, tips en het even afstemmen en navragen! Dit was het meest bijzondere moment en meest ingrijpende moment in onze levens en we vonden het heel fijn dat jij ons daarin begeleidde. Het zal raar zijn als je morgenochtend niet meer binnenstapt. Nogmaals ontzettend bedankt voor deze geweldige kraamweek. En misschien (hopelijk) kom je nog eens terug bij een 2e kindje..

Liefs Pieter en Marlies, Nels
20200418_095458
april 2020
1e kindje

Rudi & Inge

Marlies,

Onwijs bedankt voor de goede zorgen en alle tips waardoor onze kraamweek als een zonnetje liep! Je bent een vakvrouw, nuchter, wijs en altijd ruimte voor een dolletje en je hebt het hart op de juiste plek! Als we weer zo gelukkig zijn om ooit een 2e, 3e etc. te krijgen hoor je het en zien we je graag weer. Topper ben je!

Liefs Rudi, Inge en Moos
januari 2020
1e kindje

Bart & Cecile

Lieve Marlies,

Dank je wel voor de onvergetelijke kraamweek die je bij ons hebt gewerkt. We zullen je enorm missen. Maar het gaat Bart en ik vast zelf ook lukken om goed voor Otis te zorgen. We hadden ons geen betere kraamverzorgster kunnen wensen en zijn blij dat we voor deze manier van kraamzorg en jou gekozen hebben.

Lieve groet, Bart & Cecile
20191226_143513
november 2019
1e kindje

Gerard en Esther

Lieve Marlies,

Al tijdens het eerste contact met jou voelde wij een enorme klik. Het gevoel wat ik had, 'er komt een vreemde in mijn huis', verdween. Je zou vlak voor de uitgerekende datum nog op vakantie gaan. Je had ons goed ingelicht over de stappen die gezet zouden worden mocht ons kindje eerder komen en je er dus niet bij kon zijn. Toch kwam er een rust over mij heen toen je weer thuis was en wij zeker wisten dat je bij ons zou komen kramen! Een bijzondere kraamweek werd het in alle opzichten. Jouw professionaliteit, maar juist ook je empathische vermogen, heeft ons enorm geholpen bij de complicaties die ontstonden. Ook heb je ons de juiste handvatten en vooral ook het vertrouwen gegeven dat wij de zorg na de kraamweek zelf zouden kunnen dragen. Heel bijzonder dat de 'vreemde' die bij ons thuis kwam feilloos bleek mee te draaien in ons gezin! Wij hebben genoten van de heerlijke fruithapjes, maaltijden en baksels en het schone huis. Maar eigenlijk nog veel meer van de 'echte' gesprekken, het enorme lachen en de liefdevolle aandacht voor onze dochter! Wij zouden iedereen 'een Marlies' gunnen tijdens de kraamweek en we zullen haar dan ook zeker weer weten te vinden wanneer ons gezin nog verder mag uitbreiden!

Liefs, Gerard, Esther en Lois
augustus 2019
1e kindje

Sara & Rogier

Marlies is een lieve, zorgzame en doortastende kraamverzorgster. Ze heeft de juiste connecties beschikbaar en weet hoe te handelen. Ze staat echt 100% voor je klaar en ik heb dan ook een fijne week met haar gehad en zou haar bij iedereen aanbevelen. Bij Marlies kon ik gewoon mezelf zijn en dat heb ik als erg fijn ervaren. Marlies, je bent een topper!

Sara en Rogier
augustus 2019
1e kindje

Bart & Inez

Wij zijn ontzettend blij dat Marlies ons zo heeft ondersteund tijdens de kraamweek. Zij is professioneel en tegelijkertijd gezellig om in huis te hebben. Zij heeft mij, mijn zoon en mijn man goed ondersteund en geholpen wanneer dingen, zoals borstvoeding of zelfs hoge koorts, even niet liepen zoals ze moesten lopen. Wij zouden Marlies dan ook zeker aanraden aan andere stellen die in verwachting zijn!
augustus 2019
1e kindje

Jan & Cindy

Hele fijne tijd samen met Marlies gehad. Ontzettend veel mogen leren, ruimte voor vragen en vooral veel gezelligheid. Ook was het heel fijn dat Marlies ons lekker ons ding liet doen met Jaylee, en hielp waar nodig. Wij hebben de kraamweek als zeer prettig ervaren.
april 2019
1e kindje

Jente & Sharon

We hebben onze kraamweek als zeer prettig ervaren. Het voelde direct erg vertrouwd met Marlies in huis. Wat wij erg fijn vonden is dat ze snel haar eigen weg vond binnen ons huishouden. Marlies is een enorme hulp geweest in het in gang zetten van de borstvoeding, voor mij erg belangrijk. Verder hebben wij in een week tijd echt enorm veel geleerd en konden wij met al onze vragen bij Marlies terecht. Wij hopen tot in de toekomst!

Lieve groeten Jente, Sharon en Iggy
maart 2019
1e kindje

Sandy & Mark

Lieve Marlies,

We willen je bedanken voor een hele fijne kraamweek. We hadden het gevoel dat ons huis even omgetoverd was in een hotel, met ontbijtjes op bed en in de watten gelegd worden. Ondertussen nam jij het huishouden over en zorgde voor de nodige humor ;-). Ook je zorg voor Maddie was top en al snel liet je ons veel zelf doen. Daardoor staan we nu met zelfvertrouwen aan de wieg of bij de commode. Dankjewel! Groetjes, Frank, Sandy en Maddie
maart 2019
1e kindje

Wesley & Monique

Marlies neemt zorgen bij je weg om zo veel mogelijk als gezin te kunnen genieten van de kraamperiode. Ze is een vrolijke noot in huis en ook een serieuze steun en toeverlaat. Zowel voor als na de kraamweek verliep de communicatie (Whatsapp) soepel en laagdrempelig. Marlies pakte (na mijn ziekenhuisbevalling) direct de 'flow' in ons huis op. Ze kwam aan met een schaal zelfgebakken cupcakes met roze-witte muisjes. Afspraken waren snel gemaakt en zij kwam deze goed na.

Wij wilden vooral dat Marlies veel tijd investeerde in "moeder-en-kind-tijd", en andere zaken kwamen daarmee (voor ons) op een lager pitje. Desalniettemin zorgde Marlies ervoor dat er elke dag werd gestofzuigd, de wc en badkamer werden schoongemaakt, de was werd weggewerkt, en als het nodig was, liet ze de honden uit. Ook heeft Marlies een heerlijke preitaart voor ons klaargemaakt. Vaker koken was niet nodig, maar anders had ze met liefde vaker wat voor ons klaargezet.

Elke dag maakte ze heerlijke fruitcreaties, aan niets ontbrak het ons. Marlies zag erop toe dat ik mijn rust pakte (en dat was in mijn geval ook wel nodig, daar ik een beetje koppig ben en me soms beter voelde dan ik was). Als het moederschap, zaken die niet meteen goed gingen of de kraamtranen onbedwingbaar waren, was Marlies een rots in de branding en liet ze mij inzien hoe goed ik bezig was. Marlies heeft veel kennis in huis en weet de wegen naar de specialisten, ondanks haar grote werkgebied. Toen onze dochter bijvoorbeeld ineens niet meer aan de borst wilde, terwijl ze dat wel kon, heeft Marlies direct contact gezocht met een lactatiekundige en een consult geregeld. Door alle inspanning van Marlies konden we volop genieten van onze kleine meid en de kraamperiode. Marlies je bent een echte topper!
Januari 2019
1 kindje

Familie Kooij

Lieve Marlies,

Wat een heerlijke week hebben wij gehad met jou! Je hebt ons helemaal in de watten gelegd en ik ben zo lekker tot rust gekomen. De begeleiding met onze Jacky en grote broer Lenn... Zo genoten van je enthousiasme en blijdschap, humor, kundige advies en tips rondom zorg en borstvoeding voor Jacky. Een wereldstart voor ons. Heel fijn en gezellig om je bij ons te hebben gehad. Een hele dikke knuffel van de Kooijtjes.
december 2018
1e kindje

Micha & Sanne

Lieve Marlies,

Bedankt voor de mooie kraamweek die je ons hebt gegeven! Wat een verwennerij iedere dag weer! Wat waarderen we jou om wie je bent! Je openheid, gezelligheid, je kennis, je uitleg daarin maar ook je creativiteit in het koken de thee en koffie in de ochtend. Je liefde voor Levi, de gesprekken die we hebben gehad en zoveel meer... We hebben een TOP week gehad! De cupcakes, overal de muisjes op, zo leuk, de moeite die je deed, wauw wat lief allemaal!

Liefs van ons! En megabedankt topper!

Micha, Sanne en Levi Anema
november 2018
1e kindje

Wouter & Maartje

Het eerste contact met Marlies was tijdens de intake. Wij hadden meteen een positieve indruk van haar. Waar zij goed luisterde naar onze wensen betreft de invulling van de kraamzorg was zij ook duidelijk in wat zij kon bieden en wat wij konden verwachten.

Na de intake, gedurende de zwangerschap, onderhield zij het contact om te polsen hoe het met ons ging. Erg fijn om op deze manier alvast kennis te maken met elkaar.

Tijdens de bevalling was zij er ook voor ons. Ze ging haar gang in huis om alles gereed te maken voor als onze baby geboren zou worden. Het contact met haar en de verloskundige verliep goed.

Gedurende de kraamweek heeft zij ons goed bijgestaan met adviezen over borstvoeding en de zorg voor een baby. Ook zag ons huis na haar bezoek er weer netjes uit, en onze beesten waren erg blij met haar aandacht en zorg voor hen. Fijn was dat Marlies een duidelijke planning had waardoor, naar mate de week vorderde, wij deze structuur konden overnemen en het voor ons ook een routine werd. Met humor, geduld en kunde heeft zij ons bijgestaan.
oktober 2018
1e kindje

Familie Hopman

We hebben ontzettend veel aandacht, zorg en liefde ontvangen van Marlies tijdens onze kraamweek. Ons eerste kindje, twee onervaren ouders, maar Marlies zorgt ervoor dat alles natuurlijk en soepel verloopt. Ook haar fantastische assistentie bij de thuis bevalling zorgde voor een goede start.

Marlies is recht door zee, enthousiast, maar bovenal geĂŻnteresseerd in onze wensen, Wij konden putten uit een bron van ervaring! Een echte aanrader en echt iemand waar je op terug kan vallen.
september 2018
1e kindje

Rosan & Niels

Lieve Marlies, Onwijs bedankt voor de super leuke en gezellige kraamtijd! Wat hebben wij genoten, en wat heb je goed voor ons gezorgd. 10 minuten nadat wij thuis kwamen uit het ziekenhuis stond je al aan de deur met cupcakes. We kregen goede tips voor de eerste nacht. We hebben veel van je geleerd, onwijs gelachen en gepraat. Niks was te gek voor je. We missen de leuke en mooie fruithapjes wel hoor!

Bedankt voor de TOP week!
augustus 2018
1e kindje

Joyce & Dennis

Afgelopen januari zijn wij de trotse ouders geworden van onze 2e zoon Dean. We hebben ontzettend genoten van de fijne en gezellige kraamtijd dankzij Marlies. We hoefden nergens aan te denken overal werd aan gedacht. Ondanks dat het onze tweede zoon was en je toch al het een en ander weet is het toch fijn om weer even een opfriscursus te krijgen over wat er allemaal weer bij komt kijken als er weer zo'n klein mensje in huis is. We werden van prima informatie en begeleiding voorzien. Ook mijn vriend werd goed bij de zorg betrokken. Dit keer had ik bewust gekozen om geen borstvoeding te geven omdat het de eerste keer heel moeizaam ging. Toch twijfelde ik maar ze liet me, door samen alles goed op een rijtje te zetten, mijn eigen keuze te maken zonder te oordelen. Het huishouden liep op rolletjes en ondanks dat ze het niet hoefde te doen deed ze net de kleine dingetjes wel. Wat ik als heel fijn heb ervaren. Marlies voelde heel goed aan wat ik prettig vond We zijn echt in de watten gelegd door haar. We hebben genoten van haar heerlijke fruitcoctails en die kreeg niet alleen ik. Maar ook Dennis en Dex. En wat ik het allerfijnste vond dat Dex goed bij de zorg werd betrokken en dat ze hem ook niet vergat. Ze maakte tijd vrij om spelletjes met hem te doen. Hij vond het geweldig. Ze wist hem op de juiste momenten even mee te nemen als ik even rust nodig had. Dat voelde ze prima aan Het was in een woord fantastisch. Marlies nogmaals bedankt voor je gezelligheid en goede zorgen van ons allemaal. Je bent een topper! Heel veel succes met deze nieuwe stap Ik heb er alle vertrouwen in. Veel liefs Dennis, Joyce, Dex en Dean
januari 2018
2e kindje

Roy & Danielle

Marlies kwam ons helpen bij de zorg van ons eerste kindje. Als kersverse, onzekere ouders hebben wij heel veel van haar geleerd. Naast dat zij heel professioneel is, heeft ze ook ontzettend veel humor. Alles was bespreekbaar en zelfs de hond en kat waren blij met haar :). Een betere start hadden we niet kunnen hebben! Als we ooit een tweede kindje mogen krijgen, kom je dan weer bij ons Marlies?

Veel liefs Roy, Danielle en Marnix
september 2017
1e kindje