groot in kraamzorg | reviews

kraamperiode | kraamfeest | kraambed | kraamzorg | kraamvrouw |

Reviews

Familie Hopman

We hebben ontzettend veel aandacht, zorg en liefde ontvangen van Marlies tijdens onze kraamweek. Ons eerste kindje, twee onervaren ouders, maar Marlies zorgt ervoor dat alles natuurlijk en soepel verloopt. Ook haar fantastische assistentie bij de thuis bevalling zorgde voor een goede start.

Marlies is recht door zee, enthousiast, maar bovenal geïnteresseerd in onze wensen, Wij konden putten uit een bron van ervaring! Een echte aanrader en echt iemand waar je op terug kan vallen.
september 2018
1e kindje

Roy & Danielle

Marlies kwam ons helpen bij de zorg van ons eerste kindje. Als kersverse, onzekere ouders hebben wij heel veel van haar geleerd. Naast dat zij heel professioneel is, heeft ze ook ontzettend veel humor. Alles was bespreekbaar en zelfs de hond en kat waren blij met haar 🙂 Een betere start hadden we niet kunnen hebben! Als we ooit een tweede kindje mogen krijgen kom je dan weer bij ons Marlies?

Veel liefs Roy, Danielle en Marnix
september 2017
1e kindje

Joyce & Dennis

Afgelopen januari zijn wij de trotse ouders geworden van onze 2e zoon Dean. We hebben ontzettend genoten van de fijne en gezellige kraamtijd dankzij Marlies. We hoefden nergens aan te denken overal werd aan gedacht. Ondanks dat het onze 2e zoon was en je toch al het een en ander weet is het toch fijn om weer even een opfriscursus te krijgen over wat er allemaal weer bij komt kijken als er weer zo'n klein mensje in huis is. We werden van prima informatie en begeleiding voorzien. Ook mijn vriend werd goed bij de zorg betrokken. Dit keer had ik bewust gekozen om geen borstvoeding te geven omdat hetΩ de eerste keer heel moeizaam ging. Toch twijfelde ik maar ze liet me door samen alles goed op een rijtje te zetten, mij mijn eigen keuze te maken zonder te oordelen. Het huishouden liep op rolletjes en ondanks dat ze het niet hoefde te doen deed ze net de kleine dingetjes wel. Wat ik als heel fijn heb ervaren. Marlies voelde heel goed aan wat ik prettig vond We zijn echt in de watten gelegd door haar. We hebben genoten van haar heerlijke fruitcoctails en die kreeg niet alleen ik. Maar ook Dennis en Dex. En wat ik het allerfijnste vond dat Dex goed bij de zorg werd betrokken en dat ze hem ook niet vergat. Ze maakte tijd vrij om spelletjes met hem te doen. Hij vond het geweldig. Ze wist hem op de juiste momenten even mee te nemen als ik even rust nodig had. Dat voelde ze prima aan Het was in een woord fantastisch Marlies nogmaals bedankt voor je gezelligheid en goede zorgen van ons allemaal. Je bent een topper! Heel veel succes met deze nieuwe stap Ik heb er alle vertrouwen in. Veel liefs Dennis, Joyce, Dex en Dean
januari 2018
2e kindje

Wouter & Maartje

Het eerste contact met Marlies was tijdens de intake. Wij hadden meteen een positieve indruk van haar. Waar zij goed luisterde naar onze wensen betreft de invulling van de kraamzorg was zij ook duidelijk in wat zij kon bieden en wat wij konden verwachten.

Na de intake, gedurende de zwangerschap, onderhield zij het contact om te polsen hoe het met ons ging. Erg fijn om op deze manier alvast kennis te maken met elkaar.

Tijdens de bevalling was zij er ook voor ons. Ze ging haar gang in huis om alles gereed te maken voor als onze baby geboren zou worden. Het contact met haar en de verloskundige verliep goed.

Gedurende de kraamweek heeft zij ons goed bijgestaan met adviezen over borstvoeding en de zorg voor een baby. Ook zag ons huis na haar bezoek er weer netjes uit, en onze beesten waren erg blij met haar aandacht en zorg voor hen. Fijn was dat Marlies een duidelijke planning had waardoor, naar mate de week vorderde, wij deze structuur konden overnemen en het voor ons ook een routine werd. Met humor, geduld en kunde heeft zij ons bijgestaan.
oktober 2018
1e kindje

Rosan & Niels

Lieve Marlies, Onwijs bedankt voor de super leuke en gezellige kraamtijd! Wat hebben wij genoten, en wat heb je goed voor ons gezorgd. 10 minuten nadat wij thuis kwamen uit het ziekenhuis stond je al aan de deur met cup cakes. We kregen goede tips voor de eerste nacht. We hebben veel van je geleerd, onwijs gelachen en gepraat. Niks was te gek voor je. We missen de leuke en mooie fruithapjes wel hoor!

Bedankt voor de TOP week!
augustus 2018
1e kindje

Familie Kooij

Lieve Marlies,

Wat een heerlijke week hebben wij gehad met jou! Je hebt ons helemaal in de watten gelegd en ik ben zo lekker tot rust gekomen. De begeleiding met onze Jacky en grote broer Lenn...zo genoten van je enthousiastme en blijdschap, humor kundige advies en tips rondom zorg en borstvoeding voor Jacky. Een wereld start voor ons. Heel fijn en gezellig om je bij ons te hebben gehad. Een hele dikke knuffel van de Kooijtjes.
december 2018
1e kindje

Wesley & Monique

Marlies neemt zorgen bij je weg om zo veel mogelijk als gezin te kunnen genieten van de kraamperiode. Ze is een vrolijke noot in huis en ook een serieuze steun en toeverlaat. Zowel voor als na de kraamweek verliep de communicatie (whatsapp) soepel en laagdrempelig. Marlies pakte (na mijn ziekenhuisbevalling) direct de"flow"in ons huis op. Ze kwam aan met een schaal zelfgebakken cupcakes met roze-witte muisjes. Afspraken waren snel gemaakt en zij kwam deze goed na.

Wij wilden vooral dat dat Marlies veel tijd investeerde in "moeder-en-kind-tijd", en andere zaken kwamen daarmee (voor ons) op een lager pitje. Desalniettemin zorgde Marlies ervoor dat er elke dag werd gestofzuigt, de wc en badkamer werden schoongemaakt, de was werd weggewerkt, en als het nodig was, liet ze de honden uit. Ook heeft Marlies een heerlijke preitaart voor ons klaargemaakt. Vaker koken was niet nodig, maar anders had ze met liefde vaker wat voor ons klaargezet.

Elke dag maakte ze heerlijke fruitcreaties, aan niets ontbrak het ons. Malies zag erop toe dat ik mijn rust pakte (en dat was in mijn geval ook wel nodig, daar ik een beetje koppig ben en me soms beter voelde dan ik was) Als het moederschap, zaken die niet meteen goed gingen of de kraamtranen onbedwingbaar waren, was Marlies een rots in de branding en liet ze mij inzien hoe goed ik bezig was. Marlies heeft veel kennis in huis en weet de wegen naar de "specialisten", ondanks haar grote werkgebied. Toen onze dochter bijvoorbeeld ineens niet meer aan de borst wilde, terwijl ze dat wel kon, heeft Marlies direct contact gezocht met een lactatiekundige en een consult geregeld. Door alle inspanning van Marlies konden we volop genieten van onze kleine meid en de kraamperiode. Marlies je bent een echte topper!
Januari 2019
1 kindje

Micha & Sanne

Lieve Marlies,

Bedankt voor de mooie kraamweek die je ons hebt gegeven! Wat een verwennerij iedere dag weer! Wat waarderen we jou om wie je bent! Je openheid, gezelligheid, je kennis, je uitleg daarin maar ook je creativiteit in het koken de thee en koffie in de ochtend. Je liefde voor Levi, de gesprekken die we hebben gehad en zoveel meer... We hebben een TOP week gehad! De cupcakes, overal de muisjes op, zo leuk, de moeite die je deed, wauw wat lief allemaal!

Liefs van ons! En mega bedankt topper!

Micha, Sanne en Levi Anema
november 2018
1e kindje

Jan & Cindy

Hele fijne tijd samen met Marlies gehad. Ontzettend veel mogen leren, ruimte voor vragen en vooral veel gezelligheid. Ook was het heel fijn dat Marlies ons lekker ons ding liet doen met Jaylee, en hielp waar nodig. Wij hebben de kraamweek als zeer prettig ervaren.
april 2019
1e kindje

Sandy & Mark

Lieve Marlies,

We willen je bedanken voor een hele fijne kraamweek. We hadden het gevoel dat ons huis even omgetoverd was in een hotel, met ontbijtjes op bed en in de watten gelegd worden. Ondertussen nam jij het huishouden over en zorgde voor de nodige humor 😉 Ook je zorg voor Maddie was top en al snel liet je ons veel zelf doen. Daardoor staan we nu met zelfvertrouwen aan de wieg of bij de commode. Dankjewel! Groetjes, Frank, Sandy en Maddie
maart 2019
1e kindje

Jente & Sharon

We hebben onze kraamweek als zeer prettig ervaren. Het voelde direct erg vertrouwd met Marlies in huis. Wat wij erg fijn vonden is dat ze snel haar eigen weg vond binnen ons huishouden. Marlies is een enorme hulp geweest in het in gang zetten van de borstvoeding, voor mij erg belangerijk. Verder hebben wij in een week tijd echt enorm veel geleerd en konden wij met al onze vragen bij Marlies terecht. Wij hopen tot in de toekomst!

Lieve groeten Jente, Sharon en Iggy
maart 2019
1e kindje

Sara & Rogier

Marlies is een lieve, zorgzame en doortastende kraamverzorgster. Ze heeft de juiste connecties beschikbaar en weet hoe te handelen. Ze staat echt 100% voor je klaar en ik heb dan ook een fijne week met haar gehad en zou haar bij iedereen aanbevelen. Bij Marlies kon ik gewoon mezelf zijn en dat heb ik als erg fijn ervaren. Marlies, je bent een topper!

Sara en Rogier
augustus 2019
1e kindje

Bart & Inez

Wij zijn ontzettend blij dat Marlies ons zo heeft ondersteund tijdens de kraamweek. Zij is professioneel en tegelijkertijd gezellig om in huis te hebben. Zij heeft mij, mijn zoon en mijn man goed ondersteund en geholpen wanneer dingen, zoals borstvoeding of zelfs hoge koorts, even niet liepen zoals ze moesten lopen. Wij zouden Marlies dan ook zeker aanraden aan andere stellen die in verwachting zijn!
augustus 2019
1e kindje

Gerard en Esther

Lieve Marlies,

Al tijdens het eerste contact met jou voelde wij een enorme klik. Het gevoel wat ik had, 'er komt een vreemde in mijn huis', verdween. Je zou vlak voor de uitgerekende datum nog op vakantie gaan. Je had ons goed ingelicht over de stappen die gezet zouden worden mocht ons kindje eerder komen en je er dus niet bij kon zijn. Toch kwam er een rust over mij heen toen je weer thuis was en wij zeker wisten dat je bij ons zou komen kramen! Een bijzondere kraamweek werd het in alle opzichten. Jouw professionaliteit, maar juist ook je empathische vermogen, heeft ons enorm geholpen bij de complicaties die ontstonden. Ook heb je ons de juiste handvatten en vooral ook het vertrouwen gegeven dat wij de zorg na de kraamweek zelf zouden kunnen dragen. Heel bijzonder dat de 'vreemde' die bij ons thuis kwam feilloos bleek mee te draaien in ons gezin! Wij hebben genoten van de heerlijke fruithapjes, maaltijden en baksels en het schone huis. Maar eigenlijk nog veel meer van de 'echte' gesprekken, het enorme lachen en de liefdevolle aandacht voor onze dochter! Wij zouden iedereen 'een Marlies' gunnen tijdens de kraamweek en we zullen haar dan ook zeker weer weten te vinden wanneer ons gezin nog verder mag uitbreiden!

Liefs, Gerard, Esther en Lois
augustus 2019
1e kindje

Bart & Cecile

Lieve Marlies,

Dank je wel voor de onvergetelijke kraamweek die je bij ons hebt gewerkt. We zullen je enorm missen. Maar het gaat Bart en ik vast zelf ook lukken om goed voor Otis te zorgen. We hadden ons geen betere kraamverzorgster kunnen wensen en zijn blij dat we voor deze manier van kraamzorg en jou gekozen hebben.

Lieve groet, Bart & Cecile
20191226_143513
november 2019
1e kindje

Rudi & Inge

Marlies,

Onwijs bedankt voor de goede zorgen en alle tips waardoor onze kraamweek als een zonnetje liep! Je bent een vakvrouw, nuchter, wijs en altijd ruimte voor een dolletje en je hebt het hart op de juiste plek! Als we weer zo gelukkig zijn om ooit een 2e, 3e etc te krijgen hoor je het en zien we je graag weer. Topper ben je!

Liefs Rudi, Inge en Moos
januari 2020
1e kindje

Wout & Anneloes

Lieve Marlies!

Afgelopen week ben je bij ons wezen kramen voor de tweede keer. Het waren 2 totaal verschillende kraamweken. De ene kraamweek was pittig, omdat ons zoontje zoveel moest huilen. De laatste was gelukkig wat relaxter.. In beide weken wist je goed aan te sluiten bij de behoeftes van ons als gezin. Je bent bekwaam, gezellig, harde werker, open, hebt een vlotte west-Friese babbel, kan erg lekker(!!) en gezond (!!) koken, creatieve fruithapjes en cupcakes maken en je bent bereid om een stap extra te zetten. Je proeft bij jou de liefde en de passie voor het vak dubbel en dwars. Ons zoontje werd in de kraamweek twee jaar. Je hebt ons geholpen een waanzinnige taart te versieren om nooit meer te vergeten! Je krijgt van ons een dikke 10! Heel veel liefs,

Wout, Anneloes, Eli en Tala
April 2020
2e kindje

Pieter & Marlies

Lieve Marlies,

Vandaag alweer de laaste dag dat je er bent! We gaan je missen! Je lekkere verwennerijtjes: ontbijtjes, smoothy's en avondeten. Maar ook de gezellige ochtend gesprekken en rituelen. De goede adviezen, tips, en het even afstemmen en navragen! Dit was het meest bijzondere moment en meest ingrijpende moment in onze levens en we vonden het heel fijn dat jij ons daarin begeleide. Het zal raar zijn als je morgen ochtend niet meer binnenstapt. Nogmaals ontzettend bedankt voor deze geweldige kraamweek. En misschien (hopelijk) kom je nog eens terug bij een 2e kindje..

Liefs Pieter en Marlies, Nels
20200418_095458
april 2020
1e kindje

Dick & Denise

Lieve Marlies,

Mede dankzij jou hebben wij na onze turbulente start nog fijne kraamdagen kunnen hebben. Je hebt ons allemaal fantastisch verzorgd, tips gegeven, geholpen, borstvoedings-bootcamp gegeven 😉 Heerlijk eten bereid, goede gesprekken en gelachen. Het voelde vertrouwd om jou in huis te hebben in deze mooie periode. Wij zijn trots op onszelf en op onze mooie, stoere Lev. Hier heb jij zeker aan bijgedragen, aan ons vertrouwen. Dus bij deze een dikke dank je wel!

Heel veel liefs en een dikke knuffel van Lev, Dick & Denise
20200514_164550
mei 2020
1e kindje

nieuwe review...

mei 2020
1e kindje

nieuwe review,..

marlies de groot | kraamzorg westfriesland | baby |kraamverzorgende-
juni 2020
1e kindje