kan oa leer- en gedragsproblemen verminderen

Optimale Voeding voor
een Gezonde Zwangerschap

De Cruciale Rol van Voeding
Voeding speelt een veel grotere rol dan vaak wordt gedacht, vooral tijdens de zwangerschap. Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat de kwaliteit van voedsel een enorme impact heeft op ons welzijn. Toch blijft de voorlichting over de juiste voeding voor, tijdens en na de zwangerschap vaak onderbelicht. Ons voedings- en leefpatroon is in korte tijd drastisch veranderd, maar ons lichaam is daar niet op aangepast. We consumeren stoffen waar ons lichaam niet goed mee overweg kan, wat leidt tot vervuiling en gezondheidsproblemen.De welvaart heeft een keerzijde en de gevolgen daarvan worden meer en meer zichtbaar.
Het Belang van Essentiële Voedingsstoffen
Over het algemeen eten we veel te weing groente en vette vis. Daarin zitten nou net als die voedingsstoffen die wij nodig hebben. Een tekort aan essentiële voedingsstoffen zoals vitamine A, B1, B2, B6, B12, D en foliumzuur kan tijdens de zwangerschap nadelige gevolgen hebben voor zowel moeder als kind. Deze vitamines spelen cruciale rollen bij de afweer, de opbouw, het zenuwstelsel en de ontwikkeling van het kind.
  • Vitamine A: Is nodig voor afweer en opbouw
  • Vitamine B: Zijn nodig voor het zenuwstelsel en de zuurstof voorziening
  • Vitamine B12: Helpt mee om hersenschade te voorkomen
  • Vitamine D: Is nodig om te bouwen, spieren en botten en de aanleg van het centrale zenuwstelsel

Zwangerschap en voeding

Invloed van Ouders op Gezondheid van het Kind
Het voedingspatroon van zowel de moeder als de vader heeft invloed op de gezondheid van het kind. Het consumeren van ongezonde voeding, zoals : chips, koek, frisdranken alchol en snoep. En vergeet niet de toevoegingen in ons voedsel zoals oa e-nummers, kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen bij zowel moeder als kind. In de natuur komen deze stoffen niet voor. In oorspronkelijke voeding zitten allerlei voedingsstoffen die met ons lichaam communiceren en ze op de juiste plaat terechtkomen. Voeding is dus intelligentie.
Gezonde Levensstijl voor Gezonde Toekomst
Een gezonde levensstijl heeft niet alleen invloed op de gezondheid van de ouders, maar ook op de gezondheid van de eicel en zaadcel. Zink en selenium zijn erg belangrijk tijdens het rijpingsproces van de zaadcellen en tijdens de zwangerschap is het onmisbaar bij de aanleg van het afweersysteem en de aanmaak van het DNA.Toxische stoffen kunnen de kwaliteit en snelheid van sperma verminderen, terwijl tekorten bij de moeder kunnen leiden tot gedragsproblemen bij het kind.
Advies van Experts
Het aanvullen van voeding met supplementen kan een goede keuze zijn, maar het is belangrijk om te kiezen voor natuurlijke producten die door het lichaam worden erkend. Raadpleeg een specialist zoals een orthomoleculair arts, therapeut of natuurdiëtist voor persoonlijk advies.
Optimale Voeding voor een Gezonde Start
Door beide ouders voor de conceptie, de moeder tijdens de zwangerschap en het kind na de geboorte de juiste voedingsstoffen te geven, wordt een optimale omgeving gecreëerd voor nieuw leven. Dit kan de kans op leer- en gedragsstoornissen bij het kind aanzienlijk verminderen.
*Bron: “Met Verstand Gezond” door Ineke Haisma*